Vacature: Marietje Schaake zoekt per 1 maart medewerker voor kantoor in Brussel

Marietje Schaake zoekt voor haar kantoor in het Europees Parlement in Brussel een gemotiveerde alleskunner. De voorkeur gaat uit naar een medewerker met ervaring en gedegen kennis op het gebied van het gebruik van technologie en daaraan gerelateerde beleidsterreinen zoals intellectueel eigendomsrecht, open data, netneutraliteit, en andere onderwerpen binnen de digitale agenda voor Europa.

Wie?
Iemand die met ambitie ondersteunend en resultaatgericht werkt. Geen enkele dag in het Parlement is hetzelfde en er heerst geen 9 tot 5 mentaliteit, het tempo ligt hoog. Die snelheid en dynamiek bieden veel mogelijkheden en kansen, maar vereisen ook discipline en flexibiliteit. Het werk in het kantoor is erg veelzijdig; uiteenlopend van het schrijven van inhoudelijke briefings en artikelen, het snel reageren op de dagelijkse realiteit, onderhouden van relaties met belangengroepen, experts en andere Europese instellingen, tot organisatorische aspecten. Voor goede en creatieve ideeën buiten de gebaande paden is ruimte.

Het is belangrijk dat je een open blik hebt en flexibel bent. Je zult veel en snel moeten leren, zowel inhoudelijk als over hoe het Europees Parlement werkt. Juridische ervaring en of ervaring met onderwerpen op het snijvlak van technologie en beleid wordt gewaardeerd. Aantoonbare affiniteit met de beleidsterreinen, zoals digitale vrijheid, mensenrechten, nieuwe media, open data, auteursrecht is vereist. We zoeken bij voorkeur iemand die vloeiend Engels spreekt, gemakkelijk schrijft en beschikt over goede webskills. Sympathie voor standpunten van D66 is vanzelfsprekend een pré. Werken in een van de Europese instellingen was wellicht nog nooit zo spannend en boeiend als nu!

Procedure
Mocht je interesse hebben, stuur dan voor 30 januari 2013 om 12.00 uur een motivatiebrief en CV (in één bestand) naar marietje.schaake@europarl.europa.eu. Je hoort dan zo snel mogelijk of je voor een gesprek wordt uitgenodigd.

Geen reacties

Breng de conversatie op gang door op dit artikel te reageren!

Schrijf een reactie

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>